Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Letovanje ne znači samo plaža, sunce i kupanje, a Vaš boravak u Sivoti možete upotpuniti jednom od nekoliko ponudjenih izleta koji organizuju lokalne turističke agencije. Smeštena na odličnoj lokaciji Sivota ima svašta da ponudi svojim posetiocima i turistima. Upustite se u otkrivanje predela oko grada.

Izleti u Sivoti

Postoji nekoliko turističkih agencija koje organizuju grupne ili individualne posete najlepšim plažama. Postoji i opcija obilaska plaža taksi brodićem, odnosno da vas čamcem odvezu do odgovarajuće plaže i da dođu po vas u dogovoreno vreme. U zavisnosti od udaljenosti plaže ova usluga košta oko 10-ak e po osobi. Takođe, u Sivoti su veoma popularni izleti brodićima. Ovi izleti se mogu uplatiti kod lokalnih turističkih agencija, ili možete sami iznajmiti manji motorni čamac (za koji nije potrebna dozvola) pogodan za 5-6 osoba. Iznajmljivanje ovakvih čamca košta između 50 i 70€

Neki od popularnijih izleta koji se organizuju su Paxos i Antipaxos, Krf, Parga, Meteori...

Paxos i Antipaxos

 

Organizovani su izleti do fenomenalnih ostrva Paksos (Paxos) i Antipaxos (Antipaksos) po ceni od 25-30e po osobi. Ostrva Paxos i Antipaxos se nalaze južno od ostrva Krfa, i to su prava dva bisera Jonskog mora. Jedinstvena prilika da posetite ove neurbane oaze turizma. Antipaxos-malo ostrvo, nenaseljeno, tiho i misticno... Tirkizno more, kakvo se retko gde moze naci, i beli pesak ostavice neverovatan utisak na vas. Jedna rec je dovoljna, a to je RAJ....

Parga

 

Slikovito letovalište na kopnenom delu Jonske rivijere, smešteno između gradova Igumenica i Preveza u oblasti Epir, blizu ušća reke Aheron. Parga je po mnogo čemu jedinstvena, i simboliše harmoniju zelenog planinskog venca sa vrhom Cumerka (910 m) i plavetnila Jonskog mora pa s pravom nosi epitet "Nevesta od Epira". Zahvaljujući svojoj lepoti, posebnosti i arhitekturi Parga je jednoglasno proglašena najinteresantnijom turističkom destinacijom u Evropi. Koloritu Parge doprinose i kućice u starom jezgru grada koje se po propisu mogu krečiti samo u crvenu i žutu boju.

Meteori

 

Meteori
Jedan od najčudnijih geoloških fenomena naše planete. Ovaj impresivni kompleks manastira nalazi se na severozapadu Tesalije, na vertikalnim liticama visine i do 400m, obuhvata prostor širine od oko 30km. Na Meteorima su nekada postojala 24 manastira, a danas se služba vrši u 6. Ujedinjene Nacije su uvrstile Meteore na Unesco listu svetske kulturne baštine. Iz Sivote su Meteori udaljeni 190km. Najbolje je svratiti i posetiti ovaj fenomenalan lokalitet u povratku za Srbiju. Metsovo (140km) je takođe fenomenalno planinsko mesto koje možete obići na putu do Meteora.

Napomena: Prikazana ponuda je informativnog karaktera. Agencija Club Paradiso ne organizuje izlete, već lokalne turističke agencije.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Sivota 2024!