Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Tokom boravka u Sivoti uživaćete u prelepim plažama, zlatnom pesku, čistom vazduhu, a mi Vam preporučujemo i da istražite okolinu grada. Evo naše preporuke šta ne biste smeli da propustite tokom letovanja u Sivoti

1. Parga

Do Parge ima oko 25km i ovo predivno mesto možete posetiti u sopstvenoj režiji. Najbolje je da Pargu posetite popodne ili predveče.

2. Karvounu beach

Karvouno plaža je najbliža luci u mestu Sivota, udaljena je nekih 600 metara, na odličnoj lokaciji u bujnoj vegetaciji. Plaža je organizovana, sa ležaljkama i suncobranima, sa obližnjim restoranom i barom. Restoran „Karvouno“ je rangiran kao broj 1 restoran u oblasti Tesprotije pa Vam obećava izvrsnu hranu u bilo koje doba dana. Ujutru možete doručkovati bogatu zakusku ili razne grickalice i sendviče, za ručak možete da se opredelite za salate i predjela, a za večeru možete da poručite specijalitet restorana – sveže ulovljena riba od lokalnih ribara. Ne postoji ništa lepše od večere, uz sveže pripremljenu ribu i predivan zalazak sunca.

3. Mega Amos

Mega Ammos plaža je najveća i najlepša plaža ove regije i delimično šljunkovita sa odličnim uslovima za bavljenje sportovima na vodi. Nalazi se izvan Sivote prema mestu Perdika, i nagrađena je Plavom zastavom Evropske unije za čistoću vode. Na plaži se nalaze taverne gde možete potražiti osveženje.

4. Sagadija

Sagijada je malo ribarsko mesto koje se nalazi na pet kilometara od albanske granice i ovo mesto ima nešto više od 2000 stanovnika. Iako malo ima bogatu turističku ponudu. Osim kupanja i uživanja na suncu u Sagijadi postoji bazen s lekovitim blatom. Korišćenje bazena je besplatno. Blato blagotvorno deluje na osobe koje pate od reume,psorijaze i kožnih bolest. Pozitivno utiče na kardio-sistem,disajne puteve i cirkulaciju, metabolizam,utiče na imunološki sistem...U Sagijadi se nalazi i Muzej prirodne istorije.

5. Reka Aheron

Ne treba da propustite da posetite reku Aheron čija svetlo plava vode prosto oduševljava. Reka protiče kroz predivnu prirodu i listopadnu šumu u kojoj ima dosta taverni i kafića sa baštama u hladu. Ovde možete uživati u žuboru reke i fantastičnom pogledom na nju i odmoriti dušu i telo u savršenom prirodnom okruženju. Na reci se možete oprobati u raftingu, jahanju ili pecanju, a možete iznajmiti kajak ili poći na pešačenje ili brzo hodanje kroz kanjone i planinske predele. Izlet do reke Aheron vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

6. Janjina i Metsovo

Gradić se nalazi na jezeru sa naseljenim ostrvcetom do kojeg možete doći brodićem po povoljnoj ceni. U Janjini možete provesti divno popodne. Metsovo (140km) je takođe fenomenalno planinsko mesto koje možete obići na putu do Meteora.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Sivota 2024!